Hybridart Camp 2017

Nemzetközi Művészeti Alkotótábor

Pécsi Tudományegyetem
Zsolnay Kulturális Negyed
2017. aug. 14-24.

 

Az első Hybridart Camp:
A Hybridart Camp nemzetközi alkotótábor kezdeményezésünket 2016-ban Pannonhalmán, a Bencés Főapátsággal együttműködésben indítottuk útjára. 2016-ban az alkotótáborba érkező fiatal művészek a „Circle of Life” témára, a Pannonhalmi Bencés Főapátság Vis Vitalis ásványvizének több mint 4000 műanyag PET palackjából építettek egy 4 méter magas dinoszauruszt formázó installációt, mely elkészülését követően az apátság udvarán, majd Budapesten, az Art Moments országos vizuális művészeti fesztivál keretében mutatkozott be a nagyközönség számára. A hazai szereplést követően az installáció az Egyesült Emirátusokban, Abu Dhabiban került kiállításra, először az Abu Dhabi Art Fair-en, majd pedig a Forma1 verseny Abu Dhabi szezonzáró futamán.

Az idei táborról:
Idén a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködésben egy 10 napos alkotótábort szervezünk Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben a magyar, a visegrádi régió és az Egyesült Arab Emirátusok művészeti egyetemeinek hallgatói számára. Az öt országból érkező művészeti hallgatók munkáját Kovách Gergő szobrászművész és egy művésztanár irányítja. Az alkotótábor fő célkitűzése 2017-ben a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, az ökotudatos életmód és a körforgásos gazdaság népszerűsítése lesz. A táborban előállított két lovat illusztráló installáció újrahasznosított alumínium dobozokból jön majd létre.

A hallgatók által készített képzőművészeti installációt a tábort követően Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedben, ősszel Budapesten az Art Moments fesztivál keretein belül a Duna-korzón, novemberben az Egyesült Arab Emírségek két vezető nemzetközi művészeti vásárán, az Abu Dhabi Art Fair-en és a Dubai Design Week-en, illetve 2018 februárjában a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben fogjuk bemutatni.