Art Moments Pécs
Art Moments Pécs

Ismét Pécsett az Art Moments!

2016.11.08-án nyílt meg Yiannis Roussakis emirátusi művész Million Street c. fotókiállítása, ami december 9-ig lesz látható az E78-ban.

Budapest után Pécsett is látható az athéni származású, emirátusi fotóművész sorozata. A tárlat egy hagyományos emirátusi esemény, az éves teve szépségverseny és vásár jelenetit örökíti meg. Yiannis Roussakis az elmúlt több mint egy évtized során a világ számos országát megjárta, jelenleg pedig Abu Dhabiban él és alkot. Munkáin keresztül a hétköznapi tárgyak, terek és pillanatok, szürreális természetét igyekszik bemutatni, azt üzenve, hogy személyes valóságunk valójában egyfajta álomszerű állapot. Képeit eddig Londonban, Athénban, Glasgowban, Dubajban és Abu Dhabiban mutatták be. A kiállítás az Abu Dhabi székhelyű Etihad Modern Art Galleryvel együttműködésben valósul meg.


A fotókiállítás mellett Pécsen is bemutatkoznak Cégér pályázatunk döntős címketervei, valamint a Zenith Art illusztrációs pályázat legjobb grafikái.
A Fatima Bint Hazza Alapítvánnyal első alkalommal kiírt illusztrációs pályázatra emirátusi és magyar grafikusok nevezhettek, az Art Market után a Zsolnay Negyedben is megtekinthetők a beérkezett munkák legjobbaiból egy válogatás. 

Cégér pályázatunk viszont több éves hagyománnyal rendelkezik, 2012 óta hirdetjük meg, fiatal tervezőgrafikusok számára. Pécsett pedig az idei év döntős címketervei láthatók.