Magyar Hetek Abu Dhabiban
Magyar Hetek Abu Dhabiban

A magyar kulturális örökség és a kortárs magyar művészet válogatott képviselőit ismerhették meg 2016. március 5-ig a látogatók, a “Made in Hungary” elnevezésű rendezvénysorozaton, a Magyar Nemzeti Kereskedőház dubai irodája és a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében. Ezzel Magyarország először mutatkozott be ilyen jelentős rendezvényen a térségben.

A Magyarországról szóló kéthetes rendezvénysorozatnak az Abu Dhabi központjában lévő Etihad Modern Művészetek Galériája ad otthont, ahol kiállítás keretében híres magyar találmányokat tekinthetnek meg a látogatók, megkóstolhatják a magyar konyha specialitásait, és megismerkedhetnek a kortárs magyar művészettel. Az eseményen többek között bemutatkozott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a Pécsi Tudományegyetem  Művészeti Kara. A Hybridart Management szervezte a magyar művészeti egyetemek hallgatóinak munkáiból összeállított kiállítást.

A  rendezvény Őexc. Osama Naffa nagykövet úr  támogatásával és a Magyar Nemzeti Kereskedőház együttműködésével jött létre.  A két hétig tartó kiállítást a nagykövet és Dr. Horváth Viktória Kiemelt Külgazdasági Kapcsolatokért Felelős nagykövet nyitotta meg 2016. február 20-án.