Tempó - könyvbemutató és kiállításmegnyitó
Tempó - könyvbemutató és kiállításmegnyitó

tempó

Baksa-Soós Attila és Miki357 /miki357.com/ szubjektív, kortárs, könnyűzenei lenyomata a Hybridart Management gondozásában.

A tempó egy olyan kötet, amely úgy tereli az olvasót korunk könnyűzenei világában, hogy közben elfelejtet velünk minden eddig ismert familiáris és megszokott hivatkozási pontot. Két szerzője hosszú barátságok, bensőséges kapcsolatok és viharos eszmefuttatások eredményeként mutatja be az előadókat: Miki357 fotós fekete-fehér portrékkal, az író-költő, Baksa-Soós Attila szubjektív szűrőjén keresztül megírt szabadversekkel.

Az ábrázoltak névsora változatos és illusztris. Összesen négy generáció képviselteti magát, több mint kilencven képből és szövegből álló fotográfiai és szépirodalmi profilon keresztül. Mindamellett, hogy a kötet nagyrészt személyes preferenciákból és kapcsolatokból építkezik, mind a vájtfülű zenerajongóknak, mind pedig a kevésbé jártas érdeklődőknek is értékes és független gondolatokat közvetít. A megfelelő mértékben gonzósított filozófiai zenész-portrék és a karcosan elegáns fekete-fehér fotográfiák összessége szorosan szerkesztett, tempósan vagy éppen plüss-párnákkal-kibélelt-fotelben-elmélyülve forgatható kötetté áll össze.

A tempó projekt valójában összművészeti: a maga is aktívan zenélő író, a klipeket és filmet rendező fotográfus, és az irodalmi szövegeken keresztül ábrázolt, általában sokféle tevékenységet folytató zenészek találkozási pontját képezi le.

A kortárs könnyűzenei színtér, és az elmúlt ötven év kiemelkedő hazai zenész-szereplőiről szóló kiadvány és annak anyaga egy a Hybridart Space-ben rendezett kötet-bemutatóval egybekötött kiállításmegnyitón debütál 2018. április 11-én.

A kiállításmegnyitóval egybekötött kötetbemutatón a tempó kedvezményes áron vásárolható meg. A tempó gondozója és kiadója a Hybridart Management.

Kiállítás helyszíne: Hybridart Space, 1052 Budapest, Galamb utca 6.
Kiállítás megtekinthető: 2018. április 11 – április 30.
Grafika: kisjustk

Az esemény és a kiadvány kiemelt támogatója: Magyar Villamos Művek Zrt.

A kiadványt bemutató kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében valósul meg.

A kiadvány támogatói: Ballantine's True Music, Szerencsejáték Zrt., Red Bull Hungária Kft., Audi Centrum Budapest