Tibor Kálmán - COLORS emlékkiállítás
Tibor Kálmán - COLORS emlékkiállítás

Az ide Art Moments Fesztivál programjai között újra helyet kap a COLORS Magazin címlap gyűjteményének kiállítása. 

A COLORS, Nyugat-Európában és az USA-ban is jól ismert magazin, a Benetton márka saját kiadványa. A magazin tematikájában, a világból összegyűjtött fotókon keresztül igyekezett aktuális, és marginális témákat körüljárni. A címlapokra provokatív, társadalmi problémákat boncolgató jelenetek kerültek.

A lap vizuális megjelenését 1991-1996 között Tibor Kálmán határozta meg, aki grafikusi és tipográfusi munkásságával designtörténeti forradalmat vitt véghez. A 100 plakátból álló kiállítás tisztelgés az 1999-ben elhunyt grafikus életműve előtt.

Kedvenc idézetünk Tibor Kálmántól:

"Találjátok meg a repedéseket a falban. Van néhány – nagyon kevés – holdkóros vállalkozó, aki meg fogja érteni, hogy a kultúra és a dizájn nem a vastagabb pénztárcáról, hanem a jövő kitalálásáról szól. Ők meg fogják érteni, hogy a gazdagság eszköz, nem cél. Ha más körülmények közé kerülnek, ők is olyanok lehettek volna, mint ti: kreatív holdkórosok. Higgyetek nekem, itt élnek közöttünk, és ha rájuk találtok, bánjatok velük jól, a pénzüket meg használjátok arra, hogy megváltoztassátok a világot.”