A Matter of Perspective_MOME Photography BA3
A Matter of Perspective_MOME Photography BA3

A MOME BA fotó szakon diplomázóinak kiállítása

A diplomakiállítások sok szempontból különböznek más csoportos kiállításoktól. Apropójuk nem egy adott téma feldolgozása, a kiállított alkotók nem ugyanazt a jelenséget veszik górcső alá. Habár agyuk járhat egy rugóra, a közös oktatási intézmény és tudás-megosztási platform kialakíthat rokon hozzáállásokat és azonos érdeklődéseket, a fókuszpont azonban minden végzős diák – jelen esetben nevezzük őket kiállító alkotónak – esetében máshova esik.
A diplomakiállítások anyaga a legtöbb esetben eklektikus. Sőt, néha talán kaotikusnak is bélyegezzük őket, mert nincs türelmünk elmélyülni a diplomamunkákon keresztül bemutatott különböző alkotói hozzáállásokban. Pedig ezeknek a tárlatoknak pont ez a lényege: képet adnak arról, hogy az aktuális kortárs közegben maguknak helyet kereső fiatal művészek milyen tudás-tárral, ízléssel, fotótechnikai ismeretekkel és szimbólum-tárral indulnak el a pályán. Úgyhogy a diplomakiállításokra mindenképpen érdemes időt szánni. Egy helyre gyűjtik mindazt, amit ma a következő generációról tudni kell – vagy hogy ne túlozzunk: tudni lehet.

Kiállítók: Bánhegyesy Antal, Fromm Balázs, Gergely Eszter, Horváth Attila, Hovári Nikolett, Luzsicza Fanni, Olajos Ilka, Rédling Hanna, Sivák Zsófia, Tarján Gergely, Urbán Jonatán, Weinraub Róbert

Kurátor: Szilágyi Róza Tekla

Grafika: Vári János Hunor

Megnyitó: 2017. 06. 21. (szerda) 19:00
A kiállítást megnyitja: Máté Gábor