A Matter of Perspective – MOME Photography BA3

21/06/2016 - 25/06/2016

A diplomakiállítások sok szempontból különböznek más csoportos kiállításoktól. Apropójuk nem egy adott téma feldolgozása, a kiállított alkotók nem ugyanazt a jelenséget veszik górcső alá. Habár agyuk járhat egy rugóra, a közös oktatási intézmény és tudás-megosztási platform kialakíthat rokon hozzáállásokat és azonos érdeklődéseket, a fókuszpont azonban minden végzős diák – jelen esetben nevezzük őket kiállító alkotónak – esetében máshova esik.
A diplomakiállítások anyaga a legtöbb esetben eklektikus. Sőt, néha talán kaotikusnak is bélyegezzük őket, mert nincs türelmünk elmélyülni a diplomamunkákon keresztül bemutatott különböző alkotói hozzáállásokban. Pedig ezeknek a tárlatoknak pont ez a lényege: képet adnak arról, hogy az aktuális kortárs közegben maguknak helyet kereső fiatal művészek milyen tudás-tárral, ízléssel, fotótechnikai ismeretekkel és szimbólum-tárral indulnak el a pályán. Úgyhogy a diplomakiállításokra mindenképpen érdemes időt szánni. Egy helyre gyűjtik mindazt, amit ma a következő generációról tudni kell – vagy hogy ne túlozzunk: tudni lehet.

Kiállítók: Bánhegyesy Antal, Fromm Balázs, Gergely Eszter, Horváth Attila, Hovári Nikolett, Luzsicza Fanni, Olajos Ilka, Rédling Hanna, Sivák Zsófia, Tarján Gergely, Urbán Jonatán, Weinraub Róbert

Kurátor: Szilágyi Róza Tekla
Grafika: Vári János Hunor
A kiállítást megnyitja: Máté Gábor
Helyszín: HybridArt Space, 1052 Budapest, Galamb utca 6.

A Matter of Perspective

A Matter of Perspective

Program

Facebook
Instagram
Copyright 2019 Hybridart