Etihad Gallery / Magyar Napok Abu Dhabiban – Zenith 2016

20/02/2016 - 27/02/2016

A Magyar Nemzeti Kereskedőház 2016-ban bemutatkozási lehetőséget biztosított a magyar kortárs művészeti szcénának az Egyesült Arab Emirátusokban. A kiállítás része volt a Hybrid Art Management és a Zenith Art Exchange által rendezett Magyar Napoknak.

A három legjelentősebb magyar művészeti egyetem is vett részt az Etihad Gallery-ben megrendezett egyhetes eseményen: a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem delegáltjai a következő hallgatók voltak: Báhidszki Petra, Jánosi Kata, Péntek Brigitta, Kárpáti Gergely, Juhász Kinga, Barta Gergely, Dés Márton, Kósa Gergely és Végh Júlia

Zenith Art Exchange – 2016

Zenith Art Exchange – 2016

Zenith Art Exchange – 2016

A MOME-hallgatók névsora: Bíró Zsófia, Börcsök Anna, Hanyecz Adél, Kiskéry Dániel, Laufer Miklós, Neuzer Zsófia, Sági Luca, Silling Zsófia, Szilágyi Sarolta, Tengely Nóra és Zalavári Fruzsina

A Szirmay Zsanett, MOMÉ-s hallgató által alkotott Soundweaving – Middle East Edition is megtekinthető volt az Etihad Gallery-ben. A Middle East Edition lényege, hogy a művész a Fatima Bint Mohammed Bin Zayed Initiative-nek dolgozó afgán nők által kézzel készített szőnyegek mintáit dolgozta fel. A csomózott szőnyegmintákat egy lyukkártyás zenelejátszóra adaptálva transzformálta hangokká. A Soundweaving arra hivatott, hogy minden érzékszervünket stimulálja, interakcióra buzdít – különböző médiumokat felhasználva és a népművészetet, a dizájnt és a zenét kombinálva egymással. Egyszerre kapcsolódik az analóg és a digitális valósághoz, miközben a kézzel készített szőnyegeket interpretálja lézervágott mintákba. Vikukel Dániel dolgozta fel a szőnyeg grafikai mintáit és fejlesztette azokat a Soundweaving dallamainak hangjaivá.

A Soundweaving – Middle East Edition hidat képez két világ között, összeköt távoli kultúrákat egymással, miközben különböző művészeti megközelítéseket és praktikákat hoz közelebb egymáshoz.

Zenith Art Exchange – 2016

Zenith Art Exchange – 2016

Alkotó: Szirmay Zsanett

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara pedig a következő hallgatókkal vett részt a kiállításon: Balassa Boglárka, Baranyai Enikő, Burián Norbert, Pál Rita, Csincsi Arnold, Csizek Tamás, Devecseri Marianna, Erdei Adrienn, Fleisz Tamás, Fülöp Aliz, Ellenbacher Ibolya, Kincses Előd, Éles Lóránt, Molnár Eszter, Pénzár Ágnes és Pertics Flóra

Zenith Art Exchange – 2016

Alkotó: Éles Lóránt

Zenith Art Exchange – 2016

Alkotó: Fleisz Tamás

A kiállítást Osama Ibrahim Naffa, Magyarország adu-dhabi-i nagykövete és Horváth Viktória, a Kiemelt Külgazdasági Kezdeményezésekért felelős nagykövete nyitotta meg.

Helyszín: Etihad Modern Art Gallery / Abu Dhabi, Bateen Area, Villa 15. Al Huwelat Str. 

Facebook
Instagram
Copyright 2019 Hybridart