HÉ'77! / Költőnők – AMS 2017

19/10/2017 - 27/10/2017

Az irodalom és újságírás összefonódásának a XIX-XX. században komoly hagyományai voltak Magyarországon.
A már saját korukban is ismert és elismert íróink, költőink – például Mikszáth Kálmán, Móra Ferenc, Gárdonyi Géza, Ady Endre vagy Juhász Gyula – irodalmi tevékenységük mellett publicisztikával is foglalkoztak. Nap mint nap jelentek meg a mindennapi élet eseményeiről tudósító vagy éppen véleményt formáló írásaik a kor napilapjaiban.


A Hybridart Space-ben rendezett Hé’77! kiállítás ezt a hagyományt szeretné megidézni. Hiszünk abban, hogy a mindenkori kortárs művészet az egyik legizgalmasabb lenyomatát adja saját korának társadalmi viszonyairól. Programunkkal csavarunk egyet ezen a feltevésen. Megnézzük, hogy negyven évvel ezelőtti felvételeket miként értelmeznek ma népszerű fiatal költők, írók. Milyen kontextusba helyeznek, hogy verselnek meg vagy formálnak publicisztikává olyan képeket, amelyek jóval születésük előtt készültek és egy olyan világot idéznek fel, amit ők csak az idősebb generációk elbeszéléseiből, régi fényképekről, filmekről ismerhetnek.
A projektbe felkért öt fiatal író és költő – Falvai Mátyás, Hevesi Judit, Kemény Zsófi, Simon Márton és Zilahi Anna hét-hét véletlenszerűen sorsolt, a Fortepan.hu oldalról kiválasztott fényképet kap, amiből aztán saját történetet költenek.

A kiállítást megnyitja: Barakonyi Szabolcs
Helyszín: Hybridart Space, 1052 Budapest, Galamb u. 6.

A kiállítás az Art Moments fesztivál hivatalos programja, a kiállításon felhasznált fényképeket pedig köszönjük
a Fortepan-nak!

A megnyitó eseményt az Absolut támogatja.

Hé'77! / Költőnők

Hé'77!! / Költőnők

Hé'77! / Költőnők

Hé'77! / Költőnők

Facebook
Instagram
Copyright 2019 Hybridart