HYBRIDART CAMP 2016 – Upcycling Art nemzetközi alkotótábor

01/08/2016 - 10/08/2016

2016. augusztus 1-től 10-ig Pannonhalmán, első alkalommal került megrendezésre a Hybridart Management által szervezett nemzetközi alkotótábor a HYBRIDART CAMP, mely idén a Circle of Life tematikára épült. Nemzetközi művészek együttműködésében jött létre a közel 4 méter magas, 4000 PET palackból álló dinoszaurusz szobor, mely a Pannonhalmi Főapátság, a Vis Vitalis ásványvíz, a budapesti Hybridart Management és az abu dhabi székhelyű Etihad Modern Art Gallery kooperációjaként valósult meg. 

A hatalmas méretű kültéri installáció magyar, szlovák, lengyel, cseh és emirátusi művészeti egyetemek végzett, és jelenlegi hallgatói közreműködésével valósult meg. A csapat munkáját Kovách Gergő és Szász György szobrászművészek vezették. 

A szobor a környezettudatosság jegyében készült. A PET palack az újrahasznosítás jelképe, mert a csomagolási hulladékok jelentős részét műanyag palackok adják, világszerte nagy hangsúlyt fektetnek a szelektív gyűjtésre. A hatalmas dinoszaurusz egyik lábával egy Vis Vitalisos palackra tapos, utalva ezzel a PET palackok elsődleges kezelésére, az üres flakon összepréselve hatékonyan gyűjthető. Egy PET palack lebomlása a természetben a legfrissebb kutatások szerint 450 évbe telik. 

A szobor novemberben Abu Dhabiba az Abu Dhabi Art Fair-en és a Forma 1 zárófutamán a Yas Marina Circuit-en mutatkozik be. 

Résztvevő művészeti hallgatók: Anna Maria Siekierska, Asawari Bhagwat, Branislav Morávek, Cséffai Györgyi, Dávid Márk, Fleisz Tamás, Khulood Mohamed Ali Aljaberi, Zubaida Salaiman Rashid Matar Almatrooshi

Facebook
Instagram
Copyright 2019 Hybridart