ZENITH ART EXCHANGE / ARAB TEMATIKÁJÚ KIÁLLÍTÁSOK – AMS 2016

13/10/2016 - 16/10/2016

2013-ban indítottuk el Zenith Art Exchange néven művészeti csereprogramunkat, azzal a céllal, hogy előmozdítsuk a nemzetközi művészeti párbeszédet és bemutatkozási lehetőséget teremtsünk a hazai alkotóknak külföldön, illetve külföldi művészeknek Magyarországon. A Zenith Art Exchange programok kapcsán számos művészeti program valósult meg Magyarországon olyan együttműködő partnerekkel, mint a Contemporary Art Platform Kuwait, a Qatar Museums Authority, az Abu Dhabi Art Hub és a The Cartel Dubai. Magyar művészeti programként a 2013-as Velencei Képzőművészeti Biennálén Magyarországot képviselő Asztalos Zsolt Kilőtték, de nem robbant fel című videó installációja volt látható Kuwaitban, a CAP Kuwait kiállításaként 2013 decemberében. 2014-ben és 2015-ben a Design Days Dubai design vásáron fiatal magyar iparművészek mutatkozhattak be a Hybridart és a Design Terminal szervezésében. Tavaly ősszel a Visegrádi Alap támogatásából megvalósuló nemzetközi program keretében szlovák, lengyel és magyar street art művészek gondolták újra és festették át Kelemen Zénó kortárs köztéri szobrát a Várkert Bazárban. 2015 októberében a Dubai Design Week meghívására mutatkozott be a dubai Tashkeelban a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Hybridart közös fejlesztésű projektje, a Soundweaving Middle East Edition. 2016 februárjában a Külgazdasági és Külügyminisztérium illetve a Magyar Kereskedőház által szervezett Magyar Hetek keretében, a Képzőművészeti Egyetem, a Moholy Művészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem művészeti karának válogatáskiállítását mutattuk be Abu Dhabiban az Etihad Modern Art Gallery-ben.

A 2016-os Art Moments is több olyan kiállítással készült, melyek a Zenith Art Exchange részeként valósultak meg: fotókiállításokkal, amik bemutatták az Egyesült Arab Emirátusokban élő és alkotó művészek munkáit, a közel-keleti motívumokból építkező és azokat dallamokká formáló Soundweaving Middle East Edition első magyarországi bemutatásával, az Én mesém, te meséd, mi mesénk… nemzetközi illusztrációs pályázatra érkezett munkák kiállításával, illetve egy hatalmas, a fenntarthatóság jegyében fogant PET-palack dinoszaurusz köztéri felállításával, ami az augusztusi Hybridart Camp művészeti táborban készült idén augusztusban, Pannonhalmán, hazai és külföldi művészek bevonásával.

Az Én mesém, te meséd, mi mesénk c. kiállítás helyszíne: ART MARKET BUDAPEST / 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. (Millenáris)

Fülöp Richárd illusztrációja

Szimonidesz Hajni illusztrációja

Facebook
Instagram
Copyright 2019 Hybridart