[ Limpia ]

21/10/2021 - 02/11/2021

Limpia.

Helyszín:​​ Hybridart Space Gallery
Dátum: 2021.10. 21 - 11. 02.

A kiállítás anyaga Pakosz Anna és Kostil Danila közös utazásaik során született meg. Egymást inspirálva alkotnak a festészet, a fotóművészet, mozgókép és mixed media műfajokban.

A művek kiindulópontjai az idegen tájakon közösen átélt pillanatokról készült fotók. Ezt egy „desztillációs” folyamat követi, ahol az alkotók eldöntik, végül készül-e festmény az élményből.

A kiállítás a megfigyelésen alapuló festészet és a fotográfia szimbiózisát vizsgálja. Az alkotók nem csak a két művészeti ágat, hanem saját kapcsolatukat is elemzik. A kiteljesedés, a szabadság, az újdonságok megtapasztalása mind-mind témái az alkotásoknak, csakúgy, ahogy a hétköznapi rutinból való kiszakadás két különböző, egy női és egy férfi nézőpontból. A nő a figyelem középpontjából a perifériára kerülés élményét elemzi: milyen vagyok máshol, milyen vagyok otthon, milyen vagyok a hétköznapokban, milyen vagyok különleges alkalmakkor? Ezekre a kérdésekre igyekeznek választ adni Anna festményei. A férfi szintén a nőt figyeli meg: milyen ő, aki nagyon közel áll hozzám? Milyen otthon, milyen máshol? Persze emellett saját magát sem felejti el, a fényképészként „pattern recognition” sorozatában már régóta keresi.

Anna és Danila a női test és lélek, mint tenger allegóriát használva merülnek el a kettejük között hullámzó folyamatok vizsgálatában.

null

null

null

null

null

Képek: Sin Olivér

A kiállítás a Hybridart Management által szervezett Art Moments Fesztivál keretében látható.
Tudj meg többet az Art Moments-ről itt:
https://www.artmoments.hu/

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart