Bálint Norbert - László / ECHO kiállítás

07/02/2024 - 01/03/2024

Bálint Norbert-László: ECHO
Megnyitó: 2024. február 7. 19:00
A kiállítást megnyitja: Csepelyi Adrienn, kulturális újságíró és publicista
Kurátor: Szluka Balázs.
Megtekinthető: 2024. február 7 - március 1.
Helyszín: Hybridart Space
1052 Budapest, Galamb u. 6

Bálint Norbert 2015-ben kezdte művészeti tanulmányait Székelyudvarhelyen, a Palló Imre Művészeti Líceumban festőművész szakon. 2019 - ben vették fel a Magyar Képzőművészeti Egyetemre, ahol a mai napig folytatja a tanulmányait, Gaál József mesterosztályában. Az első nagyobb szabású kiállítás, amelyen részt vett, "Szimultán Testképek" címmel, 2021-ben került megrendezésre a Képzőművészeti Egyetem Aulájában. 2023-ban megnyerte az Amadeus Alkotói Ösztöndíj Pályázat első helyét, majd ugyanebben az évben a "Kishalál" című csoportos kiállítás keretein belül állított ki a Godot Galériában.

A mostani gyűjtemény a testtel kapcsolatos szorongások visszhangjait tárja fel - "a visszhangot, amely önreflexió hiányában egyre erősebbé válik, és önképtorzuláshoz, a valóságérzékelés homályba borulásához vezethet. Az echo latin szó, amely a görök mitológiából ered, és visszhangot jelent. Echo egy hegyi nimfa volt, akinek a beszédkészségét megátkozták, így csak a hozzá intézett utolsó szavakat tudta megismételni."

A Hybridart Management 2005-ben indította el kreatív ügynökségét, számos hazai és nemzetközi programot valósítva meg az elmúlt 18 évben: művészeti fesztiválokat, gasztroeseményeket, kreatív pályázatokat, kiállításokat, designvásárokat, upcycling alkotótáborokat, köztéri installációkat, fenntarthatósági workshopokat. Ahogy nevük, projektjeik is hibridek: munkáik megtervezésénél és kivitelezésénél az a cél, hogy kilépjenek a klasszikus formákból és keretekből, újfajta perspektívát és kontextust teremtve. Ennek szellemiségében szervezik évek óta állandó programjainkat, az Art Moments fesztivált, a Cégér – Jó bornak tervezz címkét! gasztro design pályázatot, a Zenith Art Exchange nemzetközi művészeti csereprogramot, az Ajándék Terminál pop-up design vásárt, a környezettudatos gondolkodás és fenntarthatóság jegyében nyaranta jelentkező Hybridart Camp nemzetközi alkotótábort, a Trash Art pályázatot, a WasteRevolution fenntarthatósági meetup-ot, illetve működtetik a Hybridart Space galériát Budapest belvárosában.

Az esemény társszervezője a Kultúr Faktor Projekt. A pécsi Bázis Addiktológiai Szolgálat rendezvénysorozata a művészet, a kultúra nézőpontjaival szeretne több oldalról is rátekinteni a felépülés jelenségére. Adományokból finanszírozott, önkéntes munkával támogatott rendezvényeiken, a szakmai, addiktológiával kapcsolatos eseményeken kívül függőségükkel küzdő alkotókat, illetve a függősségek témájához valamilyen formában kapcsolódó produkciókat mutatnak be rendszeresen. Az alkalmak között koncertek, színházi előadások, fotókiállítás, szakmai és irodalmi beszélgetések egyaránt előfordulnak. Vendégeik, támogatóik között olyan szakemberek, illetve függőségükkel küzdő művészek fordultak már meg, mint Zacher Gábor, Kovács András Péter, Karafiáth Orsolya, Kiss Tibi (Quimby).

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart