Collabyrinth - a Hybridart Space Galériában

20/01/2021 - 29/01/2021

A “collabyrinth” installáció a fenntarthatóság gondolatkörének népszerűsítésén alapuló 5. nemzetközi alkotótáborunk, a HYBRIDART CAMP eredménye, melynek célja a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének képzőművészeti eszközökkel való megjelenítése. A program keretében létrejövő, nagy méretű köztéri installációk minden évben a környezettudatosság és az upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében készülnek. Az itt gyűjtött hulladékok egy része ily módon egy köztéri installáció képében köszön majd vissza. Első táborunkat 2016-ban a Bencés Főapátsággal együttműködve indítottuk el Pannonhalmán, kezdeményezésünk azóta megfordult már Pécsett és két alkalommal Kecskeméten is. A tíznapos program keretében a visegrádi országok művészeti egyetemeiről, illetve az Egyesült Arab Emírségekből érkező fiatal alkotók egy művésztanár vezetésével készítik el hatalmas installációikat, melyek hazai forgalmas közterek mellett nemzetközi környezetben is bemutatkoznak.

A “collabyrinth”, egy közösségi labirintus megvalósítása köré épült. A labirintus mint interkulturális szimbólum egy olyan komplex teret határoz meg, melyben eltévedve szabadon merülhetünk el gondolatainkban és a mélyebb elmélkedésre összpontosíthatunk. A körbe- és bejárható installáció üzenete a fenntartható hulladékgazdálkodásra és a tudatos fogyasztásra való fokozott odafigyelés.

---

HELYSZÍN: Hybridart Space Galéria - 1052 Budapest, Galamb u. 6.

Megtekinthető a Hybridart Space Galéria nyitvatartási idejében, 13:00 és 17:00 óra között.

A vírushelyzetre való tekintettel a galériában kizárólag orrot és szájat eltakaró maszkot viselve, egyszerre 4 látogató tartózkodhat bent.

A Hybridart Camp szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Az installáció a Nemzetközi Visegrádi Alap (Visegrad Fund) támogatásával jött létre.

További információ: https://www.visegradfund.org/

null

null

null

null

null

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart