Collabyrinth

22/10/2020 - 25/10/2020

Collabyrinth / ART MOMENTS FESZTIVÁL 2020. - az 5. Hybridart Camp installációja az Art Market Budapesten
--

A “collabyrinth” installáció a fenntarthatóság gondolatkörének népszerűsítésén alapuló 5. nemzetközi alkotótáborunk, a HYBRIDART CAMP eredménye, melynek célja a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének képzőművészeti eszközökkel való megjelenítése. A program keretében létrejövő, nagy méretű köztéri installációk minden évben a környezettudatosság és az upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében készülnek. Az itt gyűjtött hulladékok egy része ily módon egy köztéri installáció képében köszön majd vissza. Első táborunkat 2016-ban a Bencés Főapátsággal együttműködve indítottuk el Pannonhalmán, kezdeményezésünk azóta megfordult már Pécsett és két alkalommal Kecskeméten is. A tíznapos program keretében a visegrádi országok művészeti egyetemeiről, illetve az Egyesült Arab Emírségekből érkező fiatal alkotók egy művésztanár vezetésével készítik el hatalmas installációikat, melyek hazai forgalmas közterek mellett nemzetközi környezetben is bemutatkoznak.

A “collabyrinth”, egy közösségi labirintus megvalósítása köré épült. A labirintus mint interkulturális szimbólum egy olyan komplex teret határoz meg, melyben eltévedve szabadon merülhetünk el gondolatainkban és a mélyebb elmélkedésre összpontosíthatunk. A körbe- és bejárható installáció üzenete a fenntartható hulladékgazdálkodásra és a tudatos fogyasztásra való fokozott odafigyelés.

Fenntarthatósági programjainkat idén is folytatjuk, ősszel a WASTEREVOLUTION konferencián foglalkozunk az ökotudatosság kérdéskörével.
--

2010-ben azzal a céllal indítottuk útjára ART MOMENTS (AMS) néven művészeti programsorozatunkat, hogy a klasszikus kiállítóterekből kilépve minél több ember számára tegyük elérhetővé, érthetővé és szerethetővé a kortárs képzőművészetet és designt. Azóta a rendezvény jellege és összetétele is sokat változott, de lényege ugyanaz maradt: a mindennapok részévé tenni a művészetet, rámutatni arra, mennyiféle módon van jelen és határozza meg életünket, csak észre kell vennünk.

A fesztivál fő jellemzője, hogy hosszú időtartamban különböző helyszíneken, kulturális tartalmakkal jelentkezik. Az ART MOMENTS egyik fontos célja az, hogy testközelbe hozza a jelenre leginkább reflektáló, a ma kérdéseivel foglalkozó kortárs művészetet, kiemelje azt a megszokott múzeumi, galériás környezetből, közterekre, meglepő kiállítási közegbe helyezze az alkotásokat, ezáltal is újabb értelmezési lehetőségek, kérdések megfogalmazására sarkallva a látogatókat.
--

HELYSZÍN: Millenáris Park

Megtekinthető az Art Market Budapest művészeti vásár ideje alatt, 2020. október 22 és 25. között.

Az installáció a Nemzetközi Visegrádi Alap (Visegrad Fund) támogatásával jött létre.
További információ: https://www.visegradfund.org/

null

null

null

null

null

null

null

null

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart