Danube Dragon - Kapcsolj Balaton!

23/06/2023 - 15/09/2023

A Szerbiában (Jazak és Újvidék) megrendezett „Danube Dragon” nemzetközi önkéntes tábor a békét, a művészetet és a környezetvédelmet kívánja előmozdítani. A projekt célja, hogy rámutasson a Duna védelmének és megőrzésének fontosságára.

A táborba Szerbiából, Svédországból, Japánból, Thaiföldről, Oroszországból, Olaszországból és Bulgáriából érkeztek fiatalok, akik tapasztalt művészekkel együttműködve és velük együtt gondolkodva alkottak a tizenkét napos műhelymunka során. Az elkészült alkotások nem csak művészeti, hanem gyakorlati funkcióval is bírnak: a résztvevők kiselejtezett ipari kazánokat, bojlereket és egyéb rozsdamentes fémhulladékokat alakítottak át kreatív hulladékgyűjtő edényekké. Minden alkotás egy „ala”-t, vagyis egy sárkányt képvisel, amelyet a résztvevők saját kulturális örökségük és származásuk alapján alakítottak ki.

A program fontos eleme volt a Duna egy közeli szakaszának helyreállítása is: míg a tábor alatt a résztvevők egy közös szemétszedés alkalmával megtisztították a partot, addig a tábor után a hulladékgyűjtő konténerek gondoskodtak a szakasz tisztántartásáról.

null

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart