Hybridart Camp 2021

24/08/2021 - 02/09/2021
Megjelent a 6. Hybridart Camp aftermovie-ja, ami a IDE kattintva megtekinthető!

2021. augusztus 24 és szeptember 2. között a Hybridart Camp alkotótáborban a fiatal, cseh, román, szlovák, lengyel és szerb művészek a környezettudatosság, upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében készítették el műveiket az inspiráló balatoni környezetből ihletet merítve, Köveskálon. Az alkotások a Collabyrinth kültéri installáció elemeiként különböző művészi nézőpontokat képviselve fogalmazzák újra a hulladékot, mint ismételten felhasználható anyagot. A 2020-ban tervezett Collabyrinth célja a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének képzőművészeti eszközökkel való megjelenítése. 

fotó: Derzsi Matyi

Az installáció egy közösségi labirintus megvalósítása köré épült, amelyet jelenleg a 2020-as és a 2021-es év alkotásai tesznek teljessé. A Collabyrinth tereit járva elmerülhetünk gondolatainkban és mélyebb elmélkedésre összpontosíthatunk. A körbe- és bejárható labirintus üzenete a fenntartható hulladékgazdálkodásra és a tudatos fogyasztásra való fokozott odafigyelés. 

fotó: Derzsi Matyi

A Collabyrinth Veszprém megyéből a fővárosba utazva 2021-ben a budapesti Millenárison a Brain Bar rendezvényén mutatkozott be szeptember 9-én és 10-én, a 2019-ben készült Sakk-matt installáció bábuival kiegészülve. A programon idén kifejezetten azokat a kulturális értékek és technológiai megoldások kerültek fókuszba, amik a globális hangzavarban biztosítják a tartalmas életet, értelmes munkát és a jó minőségű emberi kapcsolatokat. A tematikához kapcsolódva a fenntarthatóság központú művészeti alkotás látványos eleme volt a Nemzeti Táncszínház előtti kiállítótérnek.

fotó: Sin Olivér

fotó: Sin Olivér

Programunk a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre. További információ: https://veszprembalaton2023.hu/

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart