HYBRIDART CAMP FELHÍVÁS 2021.

01/06/2021 - 25/07/2021

HYBRIDART CAMP FELHÍVÁS // HYBRIDART CAMP OPEN CALL - English below

A Hybridart Camp nemzetközi alkotótábor célja a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének képzőművészeti eszközökkel való megjelenítése. A program keretében létrejövő alkotások minden évben a környezettudatosság és az upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében születnek.​


A Hybridart Campről

Hybridart Camp kezdeményezésünket 2016-ban Pannonhalmán, a Bencés Főapátsággal együttműködésben indítottuk útjára. Ebben az évben az alkotótáborba érkező fiatal művészek a „Circle of Life” témára, a Pannonhalmi Bencés Főapátság Vis Vitalis ásványvizének több mint 4000 műanyag PET palackjából építettek egy 4 méter magas dinoszauruszt formázó installációt, mely a hazai szereplést követően az Egyesült Arab Emirátusokban, Abu Dhabiban is kiállításra került. Ezt követően alkotótáborunk megfordult már Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedben, ahol felépítettünk már hatalmas, lófejeket formázó installációkat és különböző tengeri halakat mintázó szoborcsoportot is, majd ezek után Kecskeméten egy sakkfigurákat ábrázoló sakk-matt helyzetet is megvalósítottunk több ezer alumínium doboz felhasználásával. 2020 augusztusában 10 napos alkotótáborunkat ismét Kecskeméten szerveztük meg, melynek középpontjában a Zalavári József ökodesigner koordinálásával megvalósított, majd 2021-ben folytatni tervezett Collabyrinth installáció állt. A Collabyrinth reflektál korunk egyik legsürgetőbben megoldásra váró problémájára, a hulladék kérdésére. A körbe- és bejárható installáció a fenntartható hulladékgazdálkodásra, a tudatos fogyasztásra hívja fel a figyelmet. Az installáció falait 2020-ban visszagyűjtött alapanyagokból (PET, fesztiválokon hátrahagyott sátrak, alumínium dobozok, farmernadrágok, balatoni borászatokból megmaradt parafadugók) készíthették el a résztvevők, melynek hagyományát a 2021-es évben is folytatjuk.


Az idei táborról

2021 augusztusában 10 napos alkotótáborunkat a Káli-medencében, a festői Köveskálon szervezzük meg, ahova várjuk hazai, valamint a visegrádi régió és az Egyesült Arab Emirátusok művészeti egyetemeinek hallgatóit, friss diplomásait. A programban való részvétel ingyenes, az utazási költséget, valamint a szállást és a napi háromszori étkezést biztosítjuk. A program során készült installációt ősszel Balatonfüreden a Tagore sétányon, majd Veszprém főterén állítjuk ki.

A korábbi évek táborairól készült képeket itt tudod megnézni: Hybridart Management Projects


Hogyan jelentkezhetsz?

Ha még hallgatói státuszban vagy valamelyik hazai művészeti egyetemen, a következő dokumentumok elküldésével jelentkezhetsz a programra:

1. Önéletrajz

2. Portfólió

3. Motivációs levél (Miért szeretnél részt venni az idei projektben?)

Jelentkezési anyagodat a következő címre várjuk:

E-mail cím: info@hybridart.hu

Tárgy: Hybridart Camp 2021

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 22.


null

Hybridart Camp is an international creative camp that aims to visualize conscious consumption and sustainability through the tools of fine art. Each year, the artworks created in the program are made with environmental awareness and recycling in mind. The 10-day workshop in Hungary brings together motivated young creatives, art, architecture and design students from all over the Visegrád region and the United Arab Emirates.

From August 24, the Hybridart Camp moves to its new location in Köveskál, where we welcome (newly graduated) students from art universities in the Visegrád region and the United Arab Emirates. Participation is free of charge, travel expenses, accommodation and three meals per day will be provided. The installation created during the programme will be exhibited in Balatonfüred on the Tagore promenade in the autumn, and then in the main square of Veszprém.

How can you apply?

To enter the Open Call, you should upload the following submission materials - all specified with your name:
- a CV
- a portfolio of your works
- a cover letter
explaining why you want to apply for the programme.
Please submit your application to the following address:
Email: info@hybridart.hu
With the subject: Hybridart Camp 2021
Application deadline: 2021. 08. 22.

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.

null

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart