HYBRIDART ÉS MONOTON/ MONOKROM / SÓS GERGŐ KIÁLLITÁS ZIRCEN

07/12/2023 - 21/12/2023

Gyere el és hallgasd meg a Balaton-felvidéket!

A Hybridart és MONOTON/MONOKROM kiállításán végigsétálva egy QR kód segítségével egyszerre hallgatható és látható a Balaton-felvidék domborzata.

December 19-én 14:00-tól a látogatók élőben hallhatják a Bakonyi régió útvonalának zenei anyagát. A jelenlévőkkel egy 20 perces kötött improvizáció során audiovizuálisan bejárjuk régiónk egyik kiemelkedő szépségű és jellegzetes földtörténeti szakaszát. Az elméleti háttér bemutatása és a hanganyag élő megismerése után a résztvevők új kontextusban kapcsolódhatnak ahhoz a regionális tájegységhez, amelyben élnek.
Utazásunk Zircről indul, tartsatok velünk!

De mi is az az adatvizualizáció és mit keres a Veszprém-Balaton régióban?
Sós Gergő művészete igen egyedi értéket képvisel, kutatási témája a sematikus domborzati és mederalakulati formák monokróm megjelenítése. Alkotásainak formai alapját a Balaton-felvidék domborzati mintázata adja, a felszíni formák csipkézetét kétdimenziós metszeti képekként kezeli és ezt a mintát, formakultúrát sematizálja és redukálja.
Az általa kidolgozott rendszer fő célja, hogy ezek a vizuális előadási megjegyzések hangzóvá is váljanak drone zenével. Egy helyszín GPS koordinátái konvertálhatók frekvenciatartományra, ezáltal az adott hang domborzati mintázat szerint torzítva megadja az adott hely monoton/monokrom lenyomatát.

A látogatók egyszerre hallgathatják és láthatják a Balaton-felvidék domborzatát.

A kiállítás az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretein belül valósult meg a Hybridart szakmai támogatásával.
December 7-től december 21-ig látogatható.

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart