I LOVA CAFÉ – AMS 2016

15/10/2016 - 31/10/2016

A századfordulós Budapest a maga 500 kávéházával – Bécshez, Párizshoz, Prágához hasonlóan – a kávéházak fővárosának számított. A századforduló, majd a világháborúk közti időszak kávémérései sok esetben a kor szellemi központjai is voltak.

A program az Art Moments ideje alatt, 20 népszerű budapesti kávézó bevonásával valósul meg. Célja, hogy megidézze a századfordulós Budapestet, amikor a kávéházak a társadalmi, politikai, művészeti élet legfontosabb központjai voltak, és összekapcsolja a tradíciókat az újhullámos kávézási szokásokkal, felhívva a figyelmet arra, hogy praktikus funkciójuk ellátása mellett a kávézók inspiráló művészeti terekként is működnek.

Az I LOVE CAFÉ keretében több száz stancolt kávésbögrét kapnak a programban résztvevő kávézók,  és bízunk abban, hogy saját közönségüket aktivizálva minél több vendégüket ösztönözik alkotásra (pl. rajz, grafika, idézet, gondolat felírása a pohárra). A kidekorált poharakból a program végeztével látványos installáció készül, sajátos lenyomataként annak, amit a kávézó miliője jelent vendégei számára.

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart