Optimus fővezért ábrázoló óriásszobort állítottak ki Budapesten

07/07/2023 - 14/07/2023

A Paramount Network Hungary megbízásából az Optimus Prime szobrot a Hybrid Art művészei készítették újrafelhasznált anyagokból:

 Bajári Zsolt, Szalay Dávid és Drabik Tamás szobrászművészek munkája, akik hulladékokat hasznosítottak újra, teljesen megfosztva azokat eredeti funkciójuktól és formájuktól. A művészek több módszert és technikát bevetettek, hogy megalkossák a hatalmas autobotot: hegesztették, fűrészelték, formázták, festették a legkülönbözőbb anyagokat.

 A szobor alapanyagául szolgált nagyjából 80-100 kilogrammnyi kidobásra ítélt autóalkatrész, körülbelül 5 kg alumíniumdoboz és 80-100 kg elektronikai hulladék, úgymint laptop alkatrészek, mobiltelefonok, nyomtatók, magnók, billentyűzetek, vízforralók és egyéb kisgépek. A trash art alkotással az volt az alkotók célja, hogy bebizonyítsák, a hulladéknak lehet második élete.

Bajári Zsolt, a szobor egyik alkotója a következőket árulta el a nem hétköznapi alkotói folyamatról: „Ez egy elég speciális munka volt már az első lépéstől, az anyaggyűjtéstől kezdve. Különösen tetszett, hogy már csak az anyagokból adódóan is, nagyon sokat lehetett kísérletezni, játszadozni azzal, hová illenek majd a szobron a különféle elektronikai eszközök. A kollégák elhozták a régi szerszámaikat, amiket már nem használnak, és ezeket szintén beledolgoztuk az alkotásba. A kisfiam régi játékautójának kereke is belekerült. Érdekes élmény volt megtapasztalni azt is, milyen szétverni például egy mobiltelefont, vagy darabjaira szedni egy régi billentyűzetet.”

A 3 és fél méter magas, nagyjából 100 kilós szobrot május 11-én, egy Transformers retrospektív filmvetítésen leplezték le. Az óriási Optimus fővezér május 13-tól június 7-ig megtekinthető a nagyközönség számára az Aréna Mallban, ugyanis a nyár folyamán több európai országban is kiállítják: júliusban Csehországba, augusztusban Lengyelországba vándorol a népszerű karakter alakmása.

Az első rész vetítését követően a Paramount Network május 14-től kezdve négy egymást követő vasárnapi napon tűzi műsorára a Transformers 2., 3., 4. és 5. epizódját – az érkező új mozifilmet megelőzően. A szobrot már csak azért is érdemes saját szemmel megtekinteni, ugyanis a rajta található QR-kód leolvasásával izgalmas nyereményjátékban lehet része a sorozat rajongóinak.

null

null

null

null

null

null

Forrás: 

https://markamonitor.hu/2023/05/13/optimus-fovezert-abrazolo-oriasszobort-allitottak-ki-budapesten/

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart