Recycling into Sacral

05/10/2020 - 10/10/2020

BALÁZS Nikolett: RECYCLING INTO SACRAL
--

"A MÉH telep rozsdás drótkötegeiből, használt textilekből, XPS lapokból felépülő műtárgyak a Hybridart Space kiállítóteréhez szentélyt társítanak. A szemétnek titulált tárgyak és anyagok hajtogatva, szétvágva, nyersen, festetten, keményen, puhán öltöznek új kontextusba és válnak műtárggyá az absztrakt képalkotás hagyománya mentén.
Korunk vizuális és tárgyi információs áradatából a pontos, lényegre törő megfogalmazás is kiemelheti a műtárgyat és a figyelem elterelése helyett jelentésteli atmoszférájukkal tölthetik meg a teret. A gyors megoldások elvárása közepette hogyan tudjuk ma egy kiállítás szakralitását megteremteni és nézőként mennyire vagyunk ebben érdekeltek?
A hétköznapi, profán, érzéki anyagtapasztalatból kiindulva mesélnek a munkák testiségünkről, tárgyi környezetünk és a természet kapcsolatáról, taburól, női nézőpontról valahol a szobrászat és festészet közt félúton." - Balázs Nikolett
--

2010-ben azzal a céllal indítottuk útjára ART MOMENTS (AMS) néven művészeti programsorozatunkat, hogy a klasszikus kiállítóterekből kilépve minél több ember számára tegyük elérhetővé, érthetővé és szerethetővé a kortárs képzőművészetet és designt. Azóta a rendezvény jellege és összetétele is sokat változott, de lényege ugyanaz maradt: a mindennapok részévé tenni a művészetet, rámutatni arra, mennyiféle módon van jelen és határozza meg életünket, csak észre kell vennünk.

A fesztivál fő jellemzője, hogy hosszú időtartamban különböző helyszíneken, kulturális tartalmakkal jelentkezik. Az ART MOMENTS egyik fontos célja az, hogy testközelbe hozza a jelenre leginkább reflektáló, a ma kérdéseivel foglalkozó kortárs művészetet, kiemelje azt a megszokott múzeumi, galériás környezetből, közterekre, meglepő kiállítási közegbe helyezze az alkotásokat, ezáltal is újabb értelmezési lehetőségek, kérdések megfogalmazására sarkallva a látogatókat.
--

MEGNYITÓ: 2020. október 5.

HELYSZÍN: Hybridart Space, 1052 Budapest, Galamb u. 6

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2020. október 5. és 10. között a Hybridart Space nyitvatartási idejében.

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jön létre.
További információ: http://www.nka.hu/

null

null

null

null

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart