Szax Olivér - KOLOSSZUSOK

04/02/2022 - 28/02/2022

Szax Olivér - Kolosszusok | Zaj és újra csend ////// 2022. 02. 04 - 28. 14:00-18:00 ////// Hybridart Space Galéria

Megnyitó: 2022. február 4. péntek 19:00

A kiállítást megnyitja dr. Bacsek Júlia, művészettörténész

null

“A hegy felett repülve, elnézve a szüretelőket, telivéreket tört be másodpercek alatt. A gazdaság madártávlatból szürreális képet mutatott a még fentről is aránytalannak tűnő alakokkal. Furcsállotta az állapotát, de nem volt ideje hogy elgondolkozzon, csak érezte ahogy anyagtalanul száguld.

A zaj, aminek hatására magához tért, megdöbbentő erejű volt. Ahogy lassan kitisztult a tudata, a kérdőjelek elé sikerült behelyeznie a mondatot: vajon mit próbált üzenni a viharjelzők villogásának furcsán megváltozott, egyre gyorsuló és önmagától elidegenedett lüktetése?

A vízből kiálló objektum mintha irányt mutatott volna. Mire a túlélő a partról eljutott a gyümölcsösbe, szembesülnie kellett a feladattal: a piramisok helyén átkelni a napnyugta fényeiben hívogató gyárépülethez. Jócskán benőtte az aljnövényzet — de a felette magasodó, áttetsző várrom és a távolabb az égbe meredő templomtorony ellenállhatatlan vonzerőt sugárzott felé. A horizonton feltűnő három lovas látványa ugyanakkor nem sok jót ígért. Felsejlettek a régmúlt évszázadok emlékei — jobbnak látta hát keresni egy menedéket. Ha minden jól megy, számolt magában, napkeltére elérheti a túlsó part szikláit. “

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

A kiállítás az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart