The Universal Sea – Pure of Plastic!? konferencia – AMS 2018

30/09/2018 - 31/10/2018

A 2018-as AMS: The Universal Sea – Pure of Plastic!? Fesztivál fókuszában a környezettudatos gondolkodás, az újrahasznosítás, a körforgásos gazdaság áll. Célunk, hogy ezeket az ismert és fontosnak tartott fogalmakat közelebb hozzuk az emberekhez, és megmutassuk, mit is jelentenek valójában. 

A globális felmelegedésről, a hagyományos energiaforrások szűkösségéről, a környezetszennyezésről, a feldolgozhatatlan szeméthegyekről vagy a krónikus vízhiányyntól mindannyian tudjuk, hogy probléma, de sokan mégis úgy vélik, őket nem érinti. Pedig pusztán a saját létezésünkkel óriási ökológiai lábnyomot hagyunk a Földön. 

Az idei fesztivál szakmai programokkal, látványos köztéri installációkkal demonstrálja, milyen pazarlóan éljük hétköznapjainkat, mennyi szemetet, felesleges kacatot termelünk, úgy, hogy aztán nem is törődünk azzal, mi lesz a sorsuk, miután már nincs rájuk szükség.

A Creative Europe által támogatott The Universal Sea – Pure of Plastic!? - kezdeményezés központi témája a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság. Hazai és nemzetközi szinten is megszólítottunk művészeket, a témával foglalkozó szakembereket, mondják el, mutassák be, mit jelent számukra a környezettudatos gondolkodás és annak fontossága. Az ő munkájukat mutatja be a 2018-as AMS: The Universal Sea szakmai programokkal, filmvetítéssel, workshopokkal kiegészítve.

Egyik ilyen program a fesztivál keretében a TRIP hajón Október 5-én megrendezésre kerülő The Universal Sea – Pure of Plastic?! / fenntarthatóság és művészet - konferencia lesz.

A konferencia helyszíne: TRIP Hajó / 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló

A Funzine különszám megtekinthető itt.

Képek a konferenciáról:

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart