Trash Garden

22/10/2020 - 25/10/2020

Trash Garden - A Trash Art Magyarország és a Hybridart Camp nemzetközi fenntathatósági alkotótábor installációi a Millenáris Parkban
--

Október végén hatalmas szobor-installációk lepik el Millenáris Parkot! A Trash Garden október 22-25. között olyan alkotásoknak ad otthont, melyekben kidobásra ítélt tárgyak kapnak újból életre.

A Trash Art Magyarország 2020 művészeti program hatalmas kültéri szobrokkal és installációkkal debütált 2017 májusában a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, Gödöllőn. Az újszerű stílus, látásmód és eszközhasználat révén a látszólag értéktelen anyagok minden évben művészeti alkotásként élednek újjá, meghökkentve és a figyelmet felkeltve, osztatlan sikert aratva az ország több helyszínén, kiemelkedő fesztiválján.

A projektben résztvevő alkotók újrahasznosítható „hulladék” alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a XXI. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. A „trash art” egy olyan érdekes és újszerű formája az újrahasznosításnak, ami által a szelektíven gyűjtött hulladékok látványos művészeti alkotásként születnek újjá, mutatják be az ember felelősségét a környezet, az ökoszisztémák változtatásában.

A Trash Art Magyarország szobrai mellett a Millenáris Parkban megtekinthető a 2019-es és a 2020-as Hybridart Camp fenntarthatósági alkotótáborban nemzetközi művészeti egyetemek hallgatóinak együttműködésében készült Sakk-Matt és Collabyrinth installációk is.
--

2010-ben azzal a céllal indítottuk útjára ART MOMENTS (AMS) néven művészeti programsorozatunkat, hogy a klasszikus kiállítóterekből kilépve minél több ember számára tegyük elérhetővé, érthetővé és szerethetővé a kortárs képzőművészetet és designt. Azóta a rendezvény jellege és összetétele is sokat változott, de lényege ugyanaz maradt: a mindennapok részévé tenni a művészetet, rámutatni arra, mennyiféle módon van jelen és határozza meg életünket, csak észre kell vennünk.

A fesztivál fő jellemzője, hogy hosszú időtartamban különböző helyszíneken, kulturális tartalmakkal jelentkezik. Az ART MOMENTS egyik fontos célja az, hogy testközelbe hozza a jelenre leginkább reflektáló, a ma kérdéseivel foglalkozó kortárs művészetet, kiemelje azt a megszokott múzeumi, galériás környezetből, közterekre, meglepő kiállítási közegbe helyezze az alkotásokat, ezáltal is újabb értelmezési lehetőségek, kérdések megfogalmazására sarkallva a látogatókat.
--

HELYSZÍN: Millenáris Park

Az installációk megtekinthetők az Art Market Budapest művészeti vásár ideje alatt, 2020. október 22. és 25. között.

A Collabyrinth installáció a Nemzetközi Visegrádi Alap (Visegrad Fund) támogatásával jött létre.
További információ: https://www.visegradfund.org/

null

null

null

null

null

null

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart