TRASH OR TREASURE - Second Life csoportos kiállítás

06/04/2023 - 22/04/2023

Az ember élete tele van újrakezdésekkel, tervezéssel, elképzelt, idealizált jövőképekkel. Személyes változásaink egyben mintázatok is: leképeződései a világ a bolygó és környezetünk folyamatos körforgásának. Ezt a körforgást, úgy ismerhetjük meg, ha elég bátrak és merészek vagyunk felnyitni a szemünket és megismerni egy magunk által létrehozott amorf tükörképet.
Európában évente 2,5 milliárd tonna hulladékot termelünk. Az elhasznált, elromlott fogyasztási cikkek és azok csomagolóanyagai sok esetben hulladéklerakókba kerülnek és csak kis százalékuk kap egy “második esélyt”.

Az, hogy erre az óriási mennyiségű anyagáramra elsősorban krízisként vagy éppen lehetőségként tekintünk, döntés kérdése. Lehet a hulladék érték? Szerinted szemét vagy kincs?
A kiállításon megmutatjuk, mit kezd egy művész egy zsák hulladékkal, milyen válaszokat adhat az alkotói munka, az upcycling art a túlfogyasztás egyre súlyosbodó problémájára.

null

Artist in Residence — Second Life

A Second Life rezidenciaprogramra külföldi és hazai alkotók egyaránt pályázhattak. A kiválasztott művészeknek a két hetes elvonuláshoz, lelassuláshoz és alkotómunkához a veszprémi régió kiemelkedő térsége, a Káli-medence adott otthont.

null

MEGNYITÓ:
Időpont: 2022.04.06., 18 óra
Helyszín: Hybridart Space galéria, 1052 Budapest, Galamb utca 6.
A kiállítást megnyitja: dr. Bacsek Júlia, művészettörténész

Kiállító művészek:
Péterfy Ábel, Őry Annamária, Thua Le Tien, Herbert Anikó, Verebics Ágnes, Kováts Réka, Szigeti Anett Zsófia, Cedric af Geijersstam

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart