WASTEREVOLUTION 2021 – responsibility! - FENNTARTHATÓSÁGI MEETUP

10/11/2021 - 10/11/2021

WASTEREVOLUTION 2021 – responsibility! - FENNTARTHATÓSÁGI MEETUP

Helyszín: BMC - Budapest Music Center
Dátum: 2021. november 10. 9:00-18:00

További információ: https://www.wasterevolution.hu/

Az elmúlt két év sikerein felbuzdulva idén ismét megrendezzük a WASTEREVOLUTION fenntarthatósági meetupot. A 2021-es program hívószava a responsibility, vagyis felelősség, amelynek részeként minden “egyénnek”, területnek hangot adunk. Úgy gondoljuk, hogy a szemléletformálás első lépése az egyéni felelősségvállalás, amely az élet különböző szakaszaiban és területein más-más formában kap szerepet. Egyéni felelősségünk megismerése, vagy éppen felismerése pedig talán elindíthat a közös, társadalmi felelősségvállalás útján.

Az elmúlt jó pár év nem szól másról, mint a legutolsó pillanatokról, hogy változtatni kell, most és szinte mindenen. Számtalan kihívás áll előttünk, legyen szó nagy általánosságban mezőgazdaságról, iparról, fogyasztási szokásokról, vagy éppen a valamennyiünket napi szinten érintő témákról: közlekedés, vásárlás, szórakozás, öltözködés, gasztronómia, művészet, utazás, kommunikáció.

A járvány után sok minden átfogalmazódott és egy olyan új világba kényszerültünk, ami számtalan változást hozott új helyzet elé állítva mindenkit. Távolabb tekintve a változás folytonos, amely hétköznapjaink legkisebb mozzanatait is meghatározza. Hatással vagyunk a bolygóra és otthonunk, környezetünk ránk is hatással van.

Hogyan éltük meg a bezártságot? Milyen hatásokra számíthatunk hosszabb távon? Milyen döntések határozzák meg a jövőt? Milyen irányt ígérnek az új ideák? Furcsa helyzet, ahogy a fenntarthatósági törekvések és a járvány utáni hatások találkoznak és talán külön nem is említhető módon alakítják a világot.

A WASTEREVOLUTION responsibility meetup mindennapi életünk különféle aspektusából járja körbe a változás, a fenntarthatóság, környezettudatosság és a felelősség témaköreit. November 10-én hét izgalmas kerekasztal-beszélgetéssel várjuk az érdeklődőket a Budapest Music Centerben.

Célunk, hogy szakemberek, nagyvállalatok és kreatív alkotók bevonásával közös platformot teremtve elinduljon egy konstruktív beszélgetés arról, pontosan mi is zajlik körülöttünk, mik az ok-okozati összefüggések, ebben kinek mi a szerepe, mik a lehetőségei és irányai, milyen válaszokat adhatunk a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásokra.

Nincs egy nagy igazság és nem is szeretnénk ilyet állítani. Sokkal fontosabbnak tartjuk a gondolkodásbéli paradigmaváltást, a fordulatot saját hozzáállásunkban mindahhoz, amit magunknak teremtettünk és teremtünk egyéni és társadalmi szinten is.

2021-ben az egész naposra tervezett esemény helyszíne a tavalyi évhez hasonlóan a BMC.

Képek: Pozsonyi Roland

null

null

null

null

null

null

null

Facebook
Instagram
Copyright 2023 Hybridart